РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: У максимально стислі терміни ми створили принципово нову правоохоронну систему, зорієнтовану на захист конституційних прав громадянина, суспільства та інтересів держави

Україна пішла шляхом реформ, зламала стару систему правоохоронних органів, завдяки чому замість міліції радянського зразка ми маємо тепер Національну поліцію. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час виступу на урочистостях з нагоди Дня Національної поліції України, які відбулися сьогодні у Києві на Софійській площі.

«Я пригадую кінець лютого - початок березня 2014 року, коли на опалених вогнем вулицях Києва не можна було знайти жодного міліціонера у формі. Вони банально ховались від людей, які захищали своє право жити у вільній країні», - заявив Секретар РНБО.

За словами О.Турчинова, стара деформована правоохоронна система «породжувала не тільки жорстокість і страх, не тільки безпорадність в критичних ситуаціях, а найнебезпечніше - вона породжувала зраду».

«Після Революції Гідності перші підрозділи, які створило Міністерство внутрішніх справ в найбільш небезпечних умовах, в яких перебувала наша країна, були добровольчі батальйони. Вони разом зі Збройними силами та Національною гвардією першими зустріли і зупинили ворога», - сказав О.Турчинов.

Він також зазначив, що Україна обрала шлях реформ правоохоронних органів. «Ми зламали стару систему і зараз замість міліції радянського зразка Україна має Національну поліцію», - сказав він, висловивши переконання, що сучасні правоохоронні органи не розчарують українців. «Головний критерій вашої роботи - це надійний захист наших громадян», - підкреслив О.Турчинов.

«Вірю, що всі виклики, які стоять перед вами, ви гідно подолаєте. Всі завдання, які країна ставить перед вами, - в умовах війни, коли треба захищати правопорядок в складних умовах економічної кризи, ви їх гідно виконаєте. І України матиме національну поліцію європейського зразка, що не поступається найкращим правоохоронним органам провідних країн світу», - сказав Секретар РНБО, звертаючись до присутніх.

Секретар РНБО вручив Голові Національної поліції Хатії Деканоїдзе Прапор Національної поліції України.

Переглянути фотогалерею

Відео