РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Вітання Секретаря РНБО України Олександра Турчинова з Днем Святої Трійці

Друзі, щиро вітаю з Днем Святої Трійці!

Свято Трійці - надзвичайне. На п‘ятдесятий день після Воскресіння Христового на апостолів, як і обіцяв Ісус, зійшов Дух Святий. Вони не тільки побачили Його в образі вогняних променів, але й відчули Його серцем і душею. Апостоли заговорили мовами, яких не знали досі, отримали здатність до пророцтва, до зцілення стражденних, а також були наділені іншими особливими дарами. Тобто вони були готові нести по всьому світу Божу правду - Євангеліє, нести людям світло, що перемагає темряву.

Саме цього дня із Зішестям Духу Святого проявилась досконалість, вся повнота та нероздільність Триєдиного Бога. Бог Отець, Бог Син та Дух Святий - усвідомлення Божественної сутності, об‘єднавшись в душах апостолів, освітило та благословило їх на подальше служіння. Саме цього дня народилась Церква Христова.

Це Свято нагадує про нашу спільність з Творцем, адже Господь створив нас за своїм образом та подобою. Всі ми, друзі, маємо більше спільного, ніж відмінного, адже всі ми прагнемо щастя і хочемо уникнути страждань. Всі ми можемо відчути у серці Святий Дух і зрозуміти, що Бог - це Любов, яка охоплює весь Всесвіт і кожного з нас.

Зі Святом, друзі! З нами Правда, з нами Бог, з нами буде і Перемога! Нехай Господь благословить Україну і кожного з вас!