РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Перший заступник Cекретаря РНБО України Олег Гладковський взяв участь у засіданні Спільної групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський на чолі української делегації взяв участь у черговому засіданні Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва (СРГО) у Львові.

Делегацію НАТО очолив помічник Генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Патрік Оруа. У заході також взяли участь представники Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Державного концерну «Укроборонпром» та Офісу зв'язку НАТО в Україні.

Під час засідання сторони обговорили нинішній рівень оборонно-технічного співробітництва Україна-НАТО, заходи у рамках Трастового фонду НАТО з реформування системи логістики та стандартизації і реалізації програми модернізації системи зв'язку та автоматизації управління військами, перспективи виробництва військової техніки в Україні відповідно до стандартів Альянсу. Учасники заходу також обговорили плани поглиблення співпраці, зокрема допомогу з боку НАТО у рамках реалізації національних програм із розвитку ОПК у найближчий період.

 Учасникам засідання було презентовано напрацювання у частині безпеки повітряного простору, представлено результати діяльності підприємств ОПК, зокрема ДП «Укроборонпром».

Делегація НАТО представила попередні результати дослідження «Протидія гібридній війні».

«Дозвольте перш за все подякувати представникам Організації Північноатлантичного договору за невпинну підтримку нашої держави - починаючи з обміну досвідом і завершуючи безпосередньою військово-технічною допомогою Україні. Програми в рамках Трастових фондів НАТО, створених з метою допомоги оборонним спроможностям нашої держави, суттєво допомагають Україні у реформуванні ОПК відповідно до західних стандартів. Це, своєю чергою, сприяє поглибленню кооперації з компаніями країн-учасниць Альянсу. Сподіваюся, що найближчим часом ми разом не лише визначимо чіткі шляхи адаптації системи контролю якості продукції вітчизняного ОПК до системи гарантування якості озброєння та техніки НАТО, а й розпочнемо їх застосовувати. Наголошую, розвиток повномасштабного партнерства з Організацією Північноатлантичного договору є пріоритетом для України», - зазначив у виступі О.Гладковський.

Він висловив впевненість, що результати спільної роботи в рамках СРГО сприятимуть зміцненню безпеки Євроатлантичного простору та досягненню нашою державою необхідних критеріїв майбутнього членства в Організації Північноатлантичного договору.