РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Росія нахабнітиме стільки, скільки їй будуть дозволяти це робити

Російська Федерація буде нахабніти стільки, скільки їй будуть дозволяти це робити. Про це Секретар РНБО Олександр Турчинов сказав під час брифінгу в рамках свого візиту до Польщі, де він зустрівся з Президентом Польщі Анджеєм Дудою, керівником Бюро національної безпеки Республіки Польща Павелом Солохом, Маршалком Сейму Польщі, Маршалком Сенату, Міністром ЗС Польщі, Міністром національної оборони Польщі та іншими керівниками силових структур Польщі.

«Російська Федерація здійснює постійні провокації, і вона буде нахабніти стільки, скільки їй будуть дозволяти це робити», - сказав Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання польських журналістів щодо інциденту, який стався 12 квітня ц.р., коли російські бомбардувальники Су-24 пролетіли біля американського есмінця "Дональд Кук" в Балтійському морі на рівні, нижчому за капітанський місток корабля, зокрема, коли з палуби есмінця повинен був злетіти польський вертоліт.

Олександр Турчинов висловив переконання, що російський літак не просто так літав над військовими кораблями, - він демонстрував «готовність їх атакувати». «Поставте себе на місце військових, які були на цих кораблях. Зрозуміти, була це учбово-демонстративна атака або реальна бойова, дуже важко», - сказав він.

«Дійсно Росія поводиться дуже нахабно і здійснює постійні провокації. І вона буде нахабніти стільки, скільки їй будуть дозволяти це робити», - зазначив Секретар РНБО, підкресливши, що, зокрема, турецькі повітряні кордони російські військові літаки вже не порушують.

Фотогалерея

Відео