РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

РНБО України прийняла рішення стосовно запровадження санкцій проти осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та інших українських патріотів

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні у п'ятницю розглянула і одностайно підтримала питання стосовно застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) проти осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та інших українських громадян.

Санкції безстроково застосовуються до осіб, які скоїли злочин проти громадян України: Надії Савченко, Олега Сенцова та інших патріотів. До списку внесені особи, які причетні до викрадання, незаконного затримання, катування, фальшування справ, організації замовних та нікчемних з правової точки зору «вироків» російських судів. Серед осіб, які увійшли до санкційного списку, - керівники та працівники ФСБ, слідчого комітету Російської Федерації, прокуратури, суддівського корпусу, військові та інші.

Під час засідання Президент України Петро Порошенко наголосив, що «Україна ніколи не визнає «вироків» російських судів стосовно незаконно затриманих українських патріотів».

Також Президент України доручив розширити санкційний список за рахунок громадян Росії, причетних до переслідування українських громадян, зокрема, кримських татар на окупованій території Автономної Республіки Крим.