РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Протягом останньої доби відбулось два бойових зіткнення

 

Відбулася зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з Надзвичайним і Повноважним послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

У ході зустрічі Сторони обговорили поточну ситуацію, що склалася в Україні, питання реформування сектору безпеки та оборони і перспективи співробітництва між нашими країнами, зокрема в питаннях, пов'язаних з сектором безпеки і оборони.

На прохання Посла Великобританії О.Турчинов детально розповів про методи ведення Росією гібридної війни.

Також Секретар РНБОУ наголосив, що російською стороною постійно зриваються Мінські угоди, "зокрема, щодня продовжуються обстріли українських позицій". "Протягом останньої доби, крім обстрілів, відбулось два бойових зіткнення, під час яких підрозділи Збройних Сил України зупинили спроби терористів прорвати нашу оборону", - повідомив він. 

О.Турчинов зазначив, що вище політичне керівництво Російської Федерації руйнує систему колективної безпеки та нав'язує світу нову парадигму - сили та зброї. "Саме тому ми вважаємо, що санкції проти Росії не можуть нести тимчасовий характер", - додав він. 

Також співрозмовники приділили увагу питанням реформування сектору безпеки і оборони нашої країни. За словами Джудіт Гоф, Великобританія готова допомагати Україні на цьому шляху, "надаючи експертну та технічну підтримку".  

Також пані Посол наголосила, що Великобританія продовжить надавати підтримку Україні, "і це є нашим довготривалим зобов'язанням". "Сподіваємось, що Україна невдовзі стане процвітаючою країною, зберігши свою територіальну цілісність", - підсумувала вона.

Фотогалерея