РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Україна та Таїланд уклали договір про спільне виробництво бронетранспортерів

Україна і Королівство Таїланд уклали договір про співпрацю щодо організації спільного виробництва бронетранспортерів на території Таїланду. Документ був підписаний в рамках участі української делегації в міжнародній виставці озброєння «Defense&Security-2015», що проходить в Бангкоку (Королівство Таїланд).

Делегацію очолює Міністр оборони України Степан Полторак, також до її складу входять Перший заступник Секретаря національної безпеки та оборони України Олег Гладковський, Голова державного концерну «Укроборонпром» Роман Романов, генеральний директор державного підприємства «Укрспецекспорт» Павло Букін.

В рамках документу передбачена локалізація виробництва бронемашин сімейства БТР-3 на території Королівства Таїланд.

Зараз в межах українсько-тайської співпраці, згідно двох попередніх договорів, Україна поставляє до Таїланду бронетранспортери, танки, машини підтримки та обслуговування.

«Налагодження такого виробництва - це можливість отримати не лише додаткові фінансові надходження для України, але і оновити наявні потужності з виробництва та модернізації військової техніки для власних потреб. Окрім цього, це стане чудовою можливістю укріпити позиції України в азіатському регіоні», - зазначив у коментарі журналістам Олег Гладковський.