РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Участь України у виставці озброєння в Таїланді - можливість налагодити співпрацю з країнами азіатського регіону, - Олег Гладковський

Участь України у міжнародній виставці озброєння «Defense&Security-2015», що відбувається в Бангкоку (Королівство Таїланд), дає можливість налагодити співпрацю з усіма країнами азіатського регіону. Про це Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський заявив під час спілкування з журналістами після офіційних перемовин на виставці.

«Цілком очевидно, що для України азіатський регіон щодо військово-технічної співпраці - вікно можливостей, яке ми повинні використати на повну. Представляючи українську продукцію на таких виставках, ми матимемо реальний шанс зарекомендувати себе, і в подальшому говорити про реальні контракти не лише з Таїландом, але і з іншими країнами цієї частини світу», - зазначив він.

Також Олег Гладковський нагадав, що зараз між Україною та Таїландом виконуються контракти щодо поставок бронетранспортерів та танків.

«Впевнений, що найближчим часом можна буде говорити про розширення відповідної кооперації. У нас є достатньо напрямів оборонно-промислового комплексу, в яких ми зможемо багато чого запропонувати і плідно попрацювати», - наголосив Перший заступник Секретаря РНБОУ.

Під час офіційних перемовин в рамках виставки Віце-прем'єр-міністр-міністр оборони Таїланду Правіта Вонгсувона зазначив: «Я вдячний за те, що Ви відвідали виставку, оскільки вона стане черговою нагодою посилення взаємовідносин між нашими країнами».

За результатами зустрічі на високому рівні українська сторона запросила представників Таїланду до України, для ознайомлення з останніми українськими напрацюваннями у військовій сфері.