РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Росія підтверджує свій статус головної небезпеки в світі

Наміри РФ збільшити свій військовий бюджет ще більш ніж на 4 мільярди доларів є свідченням того, що керівництво Росії не збирається припиняти свою політику військової ескалації та зовнішньої агресії. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов у коментарі.

За його словами, збільшення на тлі економічної кризи та зубожіння населення Росії військового бюджету РФ до 48 мільярдів доларів означає, «що Путін продовжує перетворювати РФ на глобальну військову загрозу».

«Так Росія визначена головною військовою загрозою не тільки в Стратегії національної безпеки і у Військовій доктрині України, аналогічної позиції дотримуються і наші стратегічні партнери», - сказав він, додавши, що у пріоритетах Національної військової стратегії США, яка була ухвалена нещодавно, агресивна політика РФ посіла перше місце серед загроз, «випередивши потенційну небезпеку з боку міжнародного тероризму та таких «демократичних країн», як Іран і Північна Корея».

Секретар РНБО наголосив, що враховуючи активне нарощування військового потенціалу РФ, в бюджеті України на наступний рік «попри всі труднощі, не повинні зменшуватись видатки на сектор безпеки і оборони».

«Наше завдання - бути готовими дати відсіч агресору і звільнити захоплені території, а тому ми зобов'язані забезпечити армію найсучаснішими озброєнням та технікою, а наших військових - гідною зарплатнею», - зазначив він.

Олександр Турчинов також повідомив, що одразу після визначення Кабінетом міністрів остаточних параметрів бюджету, РНБО затвердить оборонний бюджет та державне оборонне замовлення.