РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: У нової поліції має бути абсолютно новий загін спецпризначення

Загін спецпризначення КОРД формується за новими принципами, що відповідатиме усім міжнародним стандартам за рівнем підготовки та озброєння. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов, перебуваючи на навчальній базі спецпризначенців під Києвом.

Секретар РНБО відвідав базу разом із Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим з нагоди завершення навчання інструкторів спецпідрозділу КОРД фахівцями із США. 

За словами Олександра Турчинова, інструктори спецпідрозділу, які сьогодні отримали дипломи,  "зможуть реалізувати амбітне завдання - підготувати бійців принципово нового поліцейського загону спецпризначення КОРД, конкурсний набір до якого розпочато МВС". 

"У нової поліції, яка стоятиме на сторожі інтересів громадян, має бути мобільний професійно діючий та абсолютно новий спецназ", - наголосив Олександр Турчинов, додавши, що нові загони спецпризначення створюватимуться за принципом американського SWAT "та будуть головним ударним підрозділом поліції у боротьбі з організованою та озброєною злочинністю".

Окрім того, він відзначив, що до нового елітного підрозділу запрошується насамперед демобілізована молодь зі ЗСУ та Нацгвардії, "яка отримала підготовку не на полігонах, а в умовах реальних бойових дій".

"Наше завдання - створити принципово нові органи правопорядку, які повинні забезпечити надійний захист наших громадян, яких українці будуть не боятися, а поважати, довіряти та всіляко підтримувати", - підсумував Секретар РНБО.

Фотогалерея