РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Українські спецпризначенці готові до виконання складних бойових задач

Незважаючи на загальну тенденцію щодо фактичного припинення вогню в зоні проведення АТО, загроза відновлення бойових дій на Сході нашої країни з боку РФ залишається дуже високою. Про це сказав Секретар РНБО Олександр Турчинов на брифінгу під час проведення навчань бригади спеціального призначення Національної гвардії України.

«Україна послідовно виконує взяті на себе зобов'язання, але ми не фіксуємо відведення російських військових з окупованої території, а також зменшення концентрації російських військ, розташованих вздовж нашого східного кордону», - сказав він, наголосивши, що саме тому підвищення бойової готовності Збройних Сил України і Національної гвардії залишається одним із наших пріоритетів.

Олександр Турчинов наголосив, що особливістю бригади спеціального призначення Національної гвардії є її висока мобільність. «За допомогою військово-транспортних літаків та гелікоптерів спецпризначенці протягом лічених годин повинні потрапляти до будь-якої точки країни», - зазначив він.

Окрім того, Секретар РНБО підкреслив, що бригада забезпечена сучасними зразками спорядження, зброї та військової техніки. «Підходи до комплектації, навчання та військово-технічного забезпечення повністю відповідають стандартам НАТО», - додав він.

«Враховуючи значне зростання активності бойових диверсійно-розвідувальних та терористичних груп, які готуються як на окупованій території, так і в спеціальних таборах, розташованих вздовж наших кордонів з РФ, однією із задач бригади спецпризначення буде виявлення, локалізація та знищення озброєних диверсантів», - сказав Олександр Турчинов, додавши, що маючи потужну військову техніку та професійно підготовлених бійців, бригада зможе виконувати будь-які бойові завдання.

Також він повідомив, що заплановане значне підвищення зарплатні бійців спецпризначення як Національної гвардії, так і ЗСУ. «Так рядові бійці контрактники зможуть отримувати мінімальну зарплатню 7 тисяч гривень на місяць, що збільшуватиметься в залежності від вислуги, військової спеціалізації та військових звань», - сказав він.

«Формування бригади повинно завершитись протягом двох місяців, але незважаючи на це, бійці вже проходять бойове злагодження і готові виконувати бойові задачі», - підкреслив Секретар РНБО.

Олександр Турчинов закликав патріотично налаштовану молодь, особливо тих, хто має бойовий досвід і повернувся з зони АТО за демобілізацією, іти служити до підрозділів спецпризначення Національної гвардії, а також до спецпідрозділів КОРД Національної поліції, конкурсний прийом до яких буде оголошено найближчим часом.

Переглянути фотогалерею