РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олег Гладковський: До кінця року очікуються поставки до України двох систем контролю за кордоном

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський у Лос-Анджелесі взяв участь у прес-конференції з нагоди першої поставки в Україну Системи раннього попередження для контролю за кордоном, спостереження та ідентифікації руху техніки ворога, що виробляється американською корпорацією "Aeroscraft" ("Аерос").

Олег Гладковський перебуває у службовому відрядженні у Сполучених Штатах Америки разом з Головою Державної прикордонної служби України генерал-полковником Віктором Назаренком. За словами Олега Гладковського, початок співпраці з корпорацією "Аерос", в якій братимуть участь підприємства Державного концерну «Укроборонпром», - «це важливий крок на шляху двостороннього українсько-американського співробітництва у галузі зміцнення захисту українського кордону».

«Ми очікуємо поставку двох систем прикордонного контролю до кінця поточного року та ще шести у 2016», - зазначив Перший заступник Секретаря РНБО, пояснивши, що дані системи дозволять «вести цілодобове спостереження за кордоном, що в свою чергу прискорить координацію дій відповідного реагування».

У заході також взяли участь генеральний директор «Аеросу» Ігор Пастернак і член Державної асамблеї Каліфорнії Мет Дабабню.