РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Головним фактором миру в Європі має стати сильна, озброєна сучасною зброєю українська армія

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов відкрив XII Міжнародну виставку «Зброя та безпека - 2015».

Під час виступу Олександр Турчинов зазначив, що в умовах продовження агресії жорстокого і сильного ворога проти України «дуже серйозна увага приділяється розвитку оборонно-промислового комплексу нашої країни».

«Оборонно-промисловий комплекс України сьогодні забезпечує основні потреби нашої армії, Національної гвардії та інших військових формувань у зброї та військовій техніці», - наголосив він. Секретар РНБО додав, що практично на всіх підприємствах ОПК відбулося нарощення обсягів виробництва та покращення якості продукції, що випускається.

«Наш оборонпром сьогодні випускає зброю і техніку одну з найкращих у світі, тому що вона проходить випробування не на стендах і полігонах, а у бойових умовах. І саме там військові, випробовуючи зброю, вносять пропозиції щодо покращення її якості, бойових характеристик, а фахівці оборонпрому реалізують це під час своєї роботи», - підкреслив він.

Олександр Турчинов зауважив, що важливим є також і відновлення позицій українського оборонно-промислового комплексу на світових ринках зброї. У цьому контексті, за його словами, необхідно, щоб були зняті усі обмеження з військово-технічної співпраці, які сьогодні штучно створені на нашому шляху.

«Нашим стратегічним партнерам, провідним політикам світу треба зрозуміти, що ворога, агресора треба не вмовляти, не закликати до миру, а зупиняти. Історія довела, що шлях умиротворення агресора є безперспективним. Тому сьогодні головним фактором миру в Європі має стати сильна, озброєна сучасною зброєю українська армія», - підкреслив Секретар РНБО.

Олександр Турчинов також зауважив, що подібні заходи, як сьогодні, сприятимуть реалізації цієї важливої стратегічної задачі.

У роботі виставки беруть участь представники оборонних відомств як європейських країн, так і країн Азії, найкращі зразки своєї продукції виставляють понад 200 підприємств оборонного комплексу України та інших країн світу. 

Фотогалерея