РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Сильна, могутня, демократична Україна – це могильник Путіна

Захистити країну та забезпечити її розвиток можна лише спільними зусиллями влади та суспільства. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в програмі «Лівий берег» на 24-му каналі.

«Сильна, могутня, демократична Україна - це могильник Путіна. Це той зразок як можна жити поза тоталітаризмом, що ми й демонструємо, у тому числі, народам, які знаходяться у Російській Федерації», - наголосив він.

Секретар РНБО зауважив, що керівництво РФ займається  не лише зовнішньою дестабілізацією нашої країни на Донбасі, «а й внутрішньою, - намагаючись зсередини розхитати ситуацію в Україні».

«Спроби дестабілізувати ситуацію зсередини - це намагання компенсувати втрати, поразки, які вони отримали на Донбасі», - наголосив він.

Водночас він зазначив, що у сильній українській армії, озброєній найсучаснішою технікою і зброєю, має бути зацікавлена не лише наша держава, а й весь цивілізований світ. «Тому що ми фактично є форпостом, який зупинив просування Путіна на Захід. Україна - той бастіон, який Путін не зміг взяти», - наголосив Секретар РНБО, додавши, що агресія, яку сьогодні відчуває наша країна, - "це агресія не лише проти України, це агресія проти всього цивілізованого світу".

«Тільки разом, спільними зусиллями ми зможемо захистити країну, тільки разом ми забезпечимо розвиток сильної, демократичної, незалежної та європейської України», - підсумував Олександр Турчинов.