РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Виконання Мінських угод – це прямий шлях до реінтеграції Донбасу

Виконання Мінських угод - це прямий шлях до реінтеграції Донбасу. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в програмі «Лівий берег» на 24-му каналі.

Як зазначив Секретар РНБО, перша передумова цього процесу - повне звільнення окупованої території від окупантів. «Не можна говорити про якісь процеси повернення української влади на цю територію поки там знаходяться російські військові, російська армія і використовується російська зброя», - сказав він та додав: «Процес дуже простий - повний вивід російської армії, усіх російських військових найманців, контрактників, генералітету, солдатів, які за гроші готові вбивати».

Олександр Турчинова зауважив, що другий етап - перекриття кордону, повний контроль України над всім кордоном вздовж нашої території. «Це необхідно для того, щоб не було повзучої провокативної формули, яку нав'язувала нам Росія на самому початку окупації, коли під виглядом гуманітарних конвоїв, якоїсь іншої допомоги просто заходила військова техніка тощо», - наголосив він. Секретар РНБО додав, що «без перекриття кордону ми постійно будемо мати систему відновлення цієї військової провокації з боку РФ».

Олександр Турчинова зазначив, що за виконанням перших двох етапів йде відновлення влади, українського закону, української Конституції на цій території: «І от з цього моменту починається процес повноцінний реінтеграції».