РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов провів зустріч з делегацією США на чолі з Сенатором Джеком Рідом

Відбулась зустріч Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з делегацією США на чолі з Сенатором Джеком Рідом.

У ході зустрічі сторони обговорили ситуацію на сході України та участь російських військових у цьому. "Дуже важливо не послабляти тиск на РФ, а продовжувати його, до повного виведення російських військ з окупованої території Донбасу та Криму", - сказав Олександр Турчинов.

Секретар РНБО додав, що після того як РФ не вдалось прорвати нашу оборону на сході, «вони зосередились на спробах підірвати ситуацію в Україні зсередини». «Росія інформаційно і не тільки підтримує радикально-налаштовані організації з метою дестабілізації ситуації в Україні», - сказав він, додавши, що українські спецслужби відстежують вкидання до соціальних мереж інформації з російських IP-адрес із закликами повалення влади, які маскуються під представників радикальних сил та українських військових.

Окрім того, за словами Олександра Турчинова, незважаючи на складну ситуацію в країні, зараз активно проводяться реформи, "в тому числі в секторі безпеки і оборони".

Також Секретар РНБО подякував представникам США за тісну співпрацю в реформуванні силового блоку нашої країни: "Єдина проблема, яка не розв'язана, - військово-технічна співпраця та розблокування поставок летальної зброї".

Своєю чергою Джек Рід сказав, що «вражений рівнем підготовленості українських військових», яку він мав змогу побачити в ході спільних навчань «Сі Бриз», що відбуваються в Одесі.

"Ми зацікавлені в продовженні співпраці для того, щоб ви могли відстоювати свій шлях та цивілізаційний вибір", - наголосив Сенатор США.

Фотогалерея