РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

21 липня Секретар РНБО Олександр Турчинов на Миколаївщині ознайомився з ходом тактичних навчань Військово-Морських Сил України

21 липня Президент України Петро Порошенко та Секретар РНБО Олександр Турчинов ознайомились  з ходом тактичних навчань Військово-Морських Сил України, що відбуваються на Миколаївщині.

Президент та Секретар РНБО спостерігали за висадкою морського десанту на необладнане узбережжя.

Навчання проводилось в акваторії Бузького лиману на Миколаївщині за участі підрозділів морської піхоти, сил спеціального призначення, надводних кораблів і катерів ВМС України, а також літальних апаратів морської авіації ВМС, Повітряних Сил і Сухопутних військ Збройних Сил України. Відпрацьовувались практичні навички особового складу у динамічній обстановці, максимально наближеній до реальної за всіма етапами висадки морського десанту на необладнане узбережжя, захвату та утримання плацдарму. Також відпрацьовувалась міжвидова взаємодія з моря та з повітря.

Мета навчань - підготовка підрозділів Військово-Морських Сил до можливих сценаріїв розвитку подій на Приморському напрямку, зокрема, Маріупольському.

Фотогалерея