РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Вітання Секретаря РНБО Олександра Турчинова з Днем Конституції України

Сьогодні не просто вихідний день, а одне з найважливіших свят державності в нашій країні. Територіальна цілісність, недоторканність кордонів, безпека життя і здоров'я людини - це те, про що йдеться в Основному законі нашої держави з перших сторінок.

Єдність, унітарність України та непорушність її кордонів не можуть ставитись під сумнів. Адже в Конституції чітко записано: "Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною... Систему адміністративно-територіального устрою України складають: Автономна Республіка Крим, області, райони, міста, райони в містах, селища і села...". Саме за це борються сьогодні сини й доньки нашої Батьківщини.

Безумовно, що в нас ще попереду багато змін та кроків з налагодження державного механізму. На конституційному рівні потрібно зміцнити демократичні інститути влади, посилити позиції місцевого самоврядування та поглибити єдність нашої країни. Перш за все, пріоритетом в Україні повинен бути захист конституційних прав громадянина. Непорушність закону і рівність всіх перед ним - ось що дозволить побудувати нам ту Україну, де кожен відчуватиме себе вільно та захищено, і де хочеться жити.

Зі святом!