РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО: Усі затримані організатори терактів проходили навчання і спецпідготовку під керівництвом російських спецслужб

Одна з головних задач СБУ та МВС - захистити громадян від проявів терористично-диверсійної роботи російських спецслужб і найманців, яких вони засилають в Україну. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов в інтерв'ю «5 каналу».

 «Сьогодні фактично Росія не лише веде війну проти України, вона підтримує і організовує терористичні акти. Це серйозний міжнародний злочин. Мені здається, що реакція у тому числі провідних країн світу, має бути адекватною», - наголосив він.

Олександр Турчинов зазначив, що усі затримані в Одесі і Харкові організатори терактів проходили навчання і спецпідготовку під керівництвом російських спецслужб.

«Ми будемо надавати усім провідним країнам докази причетності РФ до підготовки і організації терористичних актів в Україні. А це вже організація тероризму. Це інший формат навіть, ніж ведення військових дій», - резюмував Секретар РНБО.

Відео