РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Відбулось засідання Воєнного кабінету РНБО

Сьогодні під головуванням Президента України Петра Порошенка відбулось засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки і оборони України.

Під час засідання Глава держави акцентував на посиленні взаємодії українських Збройних Сил та Служби безпеки з моніторинговою місією ОБСЄ. «Наголошую на виключній важливості координації зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ, щоб довести неухильне дотримання українськими Збройними Силами наказів Верховного Головнокомандувача та Мінських домовленостей», - сказав він.

За словами Президента, необхідно показати всьому світу, що Україна виконує взяті зобов'язання, водночас підтримувані Росією бойовики та регулярні сили РФ порушують Мінські домовленості.

Окремо Глава держави зазначив, що має бути підвищена інтенсивність роботи та тиску в питанні звільнення усіх заручників.

Петро Порошенко наголосив і на необхідності створення пунктів спостереження в буферній зоні на найбільш небезпечних ділянках. Зокрема, в районах Донецького аеропорту, Авдіївки, Пісків, Широкиного.

Президент підкреслив також, що має бути забезпечена детальна дорожня карта щодо міжнародної миротворчої місії для прискорення процесу початку її роботи в Україні.