РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

РНБО внесе законопроект про зарахування демобілізованих військових до резерву першої категорії

Рада національної безпеки і оборони України пропонує демобілізованих військових під час особливого періоду одразу зараховувати до резерву першої категорії. Про це повідомив Секретар РНБО Олександр Турчинов журналістам після огляду нової техніки в Київській області.

«Таким чином ми побудуємо багатотисячний резерв, який зможе у випадку небезпеки ставати до лав протягом доби, навіть без участі військкоматів», - наголосив Олександр Турчинов, додавши, що відповідний законопроект вже підготовлений та буде внесений як невідкладний.

За його словами, усі демобілізовані військові, які за станом здоров'я можуть захищати країну, будуть записані за військовими частинами, де вони воювали, та «будуть знати як діяти в умовах надзвичайної ситуації».

«Це дуже важливо, тому що ми розуміємо, що провокації з боку агресора, з боку російсько-терористичних угруповань можуть відбуватися в будь-який час, і можуть перерости на новий рівень військового протистояння», - наголосив він.

За словами Олександра Турчинова, після завершення особливого періоду військові матимуть можливість укласти контракт та залишитися у військовому резерві, «а резервіст матиме додаткові пільги і соціальні гарантії», або має припинити своє перебування у резерві.

Окрім того, Секретар РНБО наголосив, що ті, кого зараз призивають до лав Збройних сил України, проходять дуже ретельну підготовку, за чим слідкує керівництво Збройних Сил України і Нацгвардії.

Фотогалерея

Відео