РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: У Харкові розпочались антитерористичні заходи

Через теракт, що стався у Харкові, під час якого, за попередніми даними, загинув один міліціонер та один цивільний, а також постраждали п'ять міліціонерів та четверо цивільних громадян, у місті запроваджено найвищий рівень терористичної загрози та розпочато проведення антитерористичних заходів. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

За його словами, під час мирної ходи, присвяченій пам'яті загиблих на Майдані, було застосовано керований вибуховий пристрій направленої дії. Секретар РНБО повідомив, що СБУ разом із МВС розпочали антитерористичні заходи, «завдяки яким вже затримано 4 учасники підриву та вилучено зброю, зокрема, гранатомет».

«Антитерористичні заходи тривають», - сказав він, додавши, що за інформацією, що має СБУ, група, яка здійснила теракт, проходила навчання у Бєлгороді РФ.

«Це зайвий раз свідчить про те, що терористична кампанія, що здійснюється в Україні, має одних і тих самих замовників та організаторів, що і агресія на Сході України», - повідомив він.