РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Збройним силам та Нацгвардії передано на озброєння нову військову техніку

Сьогодні Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов оглянув сучасну спеціалізовану автомобільну і бронетанкову техніку, що надійшла на озброєння Збройних сил України та Національної гвардії України.

Секретар РНБО зазначив у коментарі журналістам, що сьогодні стоїть нагальне питання щодо забезпечення новою бойовою технікою українських військових, що служать у зоні проведення АТО.

Зокрема, йдеться про перевірений в боях бронетранспортер «Спартан», що порівняно з раніше опрацьованими зразками, «з урахуванням результатів проходження бойових дій модернізований новою вежею, новим бойовим модулем, що управляється автономно та оснащений крупнокаліберним кулеметом і ракетами типу «Стугна». «Це дозволяє вежі автономно працювати, таким чином ми захищаємо оператора, який веде вогонь», - сказав Олександр Турчинов, додавши, що разом з крупнокаліберним 12-міліметровим кулеметом це достатньо ефективна зброя, «що може вражати бойову техніку та живу силу противника».

Секретар РНБО пояснив, що зараз модуль перевіряють не тільки на полігоні, а й в умовах бойових дій. «Ми ставимо його на потік для того, щоб можна було оснащувати бронетранспортери ЗСУ і Нацгвардії», - підкреслив він.

Олександр Турчинов також зауважив, що вже сьогодні комплекс продемонстрованої техніки, а саме - бойові машини, машини для перевезення особового складу, швидка допомога, технічні засоби для ремонту, евакуації техніки, пошкодженої в бою, - «відправляється до зони бойових дій і буде ефективно працювати на полі бою».

Крім того, Олександр Турчинов охарактеризував ситуацію на фронті як дуже складну. За його словами, російсько-терористичні угруповання постійно намагаються атакувати українські позиції. «Але завдяки героїзму наших військових, ми утримуємо оборону», - підкреслив він.

Секретар РНБО також зазначив, що зараз підприємства Укроборонпрому працюють у три зміни, щоб забезпечити українських військових бойовою технікою. Він також висловив сподівання, що Україна розпочне військово-технічну співпрацю зі стратегічними партнерами.

«Нам потрібна техніка, нам потрібна зброя, щоб зупинити агресора і звільнити захоплену територію», - зазначив Олександр Турчинов.

Фотогалерея 

Відео