РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: Ми маємо захистити українців від будь-яких провокацій

Влада відпрацьовує систему цивільної оборони і захисту громадян в масштабах всієї країни. Про це Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов повідомив в інтерв'ю 5 каналу.

Олександр Турчинов зазначив, що завдання, які сьогодні керівництво країни ставить перед регіональними адміністраціями та відповідними структурами, - не тільки виявити недоліки, а й ліквідувати проблему. «Нас не цікавить статистика. Ми ставимо завдання: країна має бути готовою до будь-яких проявів агресії», - сказав він.

Секретар РНБО повідомив, що зараз здійснюється повна ревізія системи цивільної оборони, зокрема, бомбосховищ, а також вживаються заходи з підготовки для оповіщення громадян, боротьби з терористичними проявами тощо. «Об'єкти цивільної оборони мають працювати постійно - і це відповідальність місцевого керівництва, місцевих органів влади», - наголосив він.

Олександр Турчинов також зауважив, що влада посилила охорону об'єктів критичної інфраструктури, патрулювання міст, особливо тих, для яких існує підвищена терористична загроза.

Зокрема, він нагадав, що в кожній області створено антитерористичні штаби, в яких об'єднали зусилля представники силових відомств. «Це вже дає свої результати: зменшено терористичні прояви, здійснюється затримання тих, хто отримав завдання сіяти терор, страх, смерть на території України», - сказав Олександр Турчинов.

«Спокій, віра і єдність - запорука нашої перемоги. Тому без паніки, зайвого піару та розмов ми маємо системно виконувати завдання, що зможуть убезпечити українців від будь-яких провокацій», - підкреслив Секретар РНБО.

Переглянути відео інтерв'ю