РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Відбулась зустріч Петра Порошенка з Секретарем РНБО Олександром Турчиновим, начальником Генштабу Віктором Муженком та Першим заступником начальника Генштабу України Геннадієм Воробйовим

Учасники зустрічі обговорили ситуацію на фронті та низку заходів, спрямованих на зміцнення оборони, зокрема, в районі Дебальцевого.

Президент України зазначив, що, за оперативною інформацією, ситуація стабільно напружена, українські військовослужбовці «міцно тримають оборону і забезпечують захист визначених рубежів».

Крім того, Президент України Петро Порошенко погодив поновлення генерал-полковника, колишнього командувача Сухопутних військ Збройних Сил України Геннадія Воробйова на посаді Першого заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил України. Відповідне погодження кандидатури Глава держави підписав безпосередньо під час зустрічі.

Петро Порошенко нагадав, що вчора Верховна Рада ухвалила зміни до Закону «Про очищення влади».

«Вчора ВР за моїм наполяганням прийняла зміни до Закону про люстрацію, які дозволяють повернути на фронт, до Збройних Сил досвідчених, патріотичних і професійних військових. Для того, щоб боротися за мир, нам потрібно мати сильну армію», - сказав Глава держави, зауваживши, що сьогодні ці зміни мають надійти до нього на підпис.