РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов не виключає найближчим часом здійснення ворогом наступальних операцій

Ситуація біля Донецького аеропорту залишається найбільш складною. Фактично повністю знищено новий термінал, але наші Збройні Сили зміцнили свої позиції в районі населеного пункту Піски та завдали ворогу серію дуже сильних ударів. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов за підсумками поїздки до зони бойових дій.

За його словами, було знищено комунікації та транспортні розв'язки, які дозволяли швидко підводити бронетехніку фактично безпосередньо до летовища.

«Крім того, - наголосив Олександр Турчинов, - ситуацію стабілізовано і на півдні, де напередодні була спроба прорвати нашу оборону в районі 31 та 29 блокпостів».

Він додав, що постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил і засобів противника, «зокрема, підтягування на передову кадрових частин Збройних Сил Російської Федерації дає підстави прогнозувати проведення в найближчий час ворогом потужних наступальних операцій».

Олександр Турчинов, коментуючи позаштатну ситуацію, що сталась з ним під час роботи в зоні бойових дій в районі Донецького аеропорту (по лінії пересування вздовж селищ Тоненьке, Водяне та Опитне), зазначив, що цей сектор перебуває під постійним обстрілом. «Пересуваючись там, не потрапити під вогонь противника практично неможливо», - сказав він.

Але наші військові в районі аеропорту щодня виявляють справжній героїзм, захищаючи Україну під шквальним вогнем. Особливо Олександр Турчинов відзначив подвиг «кіборгів», «які навіть ціною власного життя свідомо пішли захищати країну в найбільш небезпечному місці розв'язаної проти нас війни».

«Щодо вчорашніх подій хочу відзначити мужність спецназівців прикордонників, підполковника Ігоря Іващенка та водія Кугуару, старшого прапорщика, Олександра Діхтяренка, на БТРі яких ми просувались в секторі активних бойових дій», - сказав Секретар РНБО.

Олександр Турчинов повідомив, що ці прикордонники, не кинувши машину, під постійним вогнем відремонтували БТР, що потрапив під обстріл, та замінили розірване осколками колесо, «в темряві, без освітлювальних приладів, щоб не виявити себе перед противником, який був лише в декількох сотнях метрів».

Як зазначив Олександр Турчинов, головне питання для військового командування сьогодні - «не лише зміцнення нашої оборони, але і реалізація заходів, що мають примусити ворога припинити криваві провокації».

 Фотогалерея:

/ua/Photo/3490.html

 

Відео:

http://youtu.be/aGXAf7ZnVpQ