РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Відбулося 20-те засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва

15 січня в Києві відбулося 20-те засідання Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва.

На засіданні, що відбулося в рамках розвитку стратегічного партнерства України та НАТО, делегацію Північноатлантичного альянсу очолив заступник Генерального секретаря НАТО з оборонних інвестицій Патрік Оруа. Делегацію України очолив голова Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю Олег Гладковський.

Щодо ухвалених на Уельському саміті НАТО рішень сторони підбили підсумки співробітництва за період, що минув після останнього засідання Спільної робочої групи.

Співрозмовники обговорили також питання розвитку співпраці в рамках трастових фондів НАТО, спрямованих на досягнення сумісності у сферах стандартизації, кодифікації, зв'язку, а також продовження утилізації легких стрілецьких озброєнь та стрілецької зброї, боєприпасів і протипіхотних мін.

Крім того, сторони обговорили проблематику забезпечення безпеки використання повітряного простору, протидії повітряному тероризму, а також можливої участі у багатонаціональних проектах Концепції НАТО «Розумна оборона». Співрозмовники домовилися продовжити взаємовигідне співробітництво в рамках Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва.