РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Верховна Рада України підтримала проведення часткової мобілізації у 2015 році

Верховна Рада України затвердила Указ Президента України «Про часткову мобілізацію». За відповідне рішення проголосували 268 народних депутатів.

Виступаючи у парламенті перед голосуванням, Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов розповів про плани мобілізації. Він наголосив, що мобілізацію буде проведено у три хвилі загальною тривалістю 210 днів. Перша хвиля мобілізації розпочнеться з 20 січня.

«Нам треба мобілізація всієї країни, щоб перемогти. Альтернативи у нас немає. Перший крок - голосування за затвердження Указу Президента щодо часткової мобілізації», - наголосив він.

Крім того, Олександр Турчинов звернувся до народних депутатів з проханням на сьогоднішньому засіданні підтримати ще два законопроекти, яких потребує армія. Так, зокрема, передбачено збільшити призовний вік на строкову службу з 18 до 20 років. Секретар РНБО нагадав, що існує норма, що протягом року зберігаються зарплати, робочі місця для мобілізованих: «Але коли людина і далі готова служити, невже ми не підтримаємо це бажання і не забезпечимо їй відповідні соціальні умови?».

«Тому я прошу підтримати цей закон і 1762, в якому йдеться про посилення військової дисципліни. Ці закони потребують Збройні сили, Національна гвардія, усі військові формування, які сьогодні захищають країну», - підкреслив Олександр Турчинов.  

Фотогалерея:

/ua/Photo/3485.html