РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Андрій Парубій: Росія не врахувала, що воюючи за нашу землю, ми зможемо за короткий час сформувати нову українську армію

За останній тиждень територія, яку контролювали бойовики, суттєво зменшилась і продовжує зменшуватись кожного дня. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій під час веб-конференції з заступником Голови Атлантичної ради (м.Вашинґтон) Деймоном МакВілсоном.

За його словами, Росія, починаючи війну проти України, не врахувала, що воюючи за українську землю, за свої домівки, Україна змогла в короткий термін часу фактично сформувати нову українську армію. «Поміж генералів українських збройних сил викристалізувались ті генерали, які змогли взяти на себе відповідальність і які змогли грамотно і успішно проводити операції. Наші різні підрозділи Національної гвардії, армії і прикордонників навчились між собою взаємодіяти і навчились ефективно діяти», - сказав Андрій Парубій.

І підтвердженням цьому є, на думку  Секретаря РНБО, те, що на сьогодні українські військові контролюють 13 з 18 районів Донецької області, і 10 з 18 районів Луганської області. «За територією Луганської і Донецької областей - це більше ніж дві третини території цих областей. І кожного дня ми визволяємо нові і нові міста», - підсумував Андрій Парубій.