РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Андрій Парубій: Українські прикордонники відслідковують також і українсько-білоруський кордон

Авіація Держприкордонслужби обстежила 315 км українсько-білоруського кордону, аби визначити, наскільки він може бути небезпечним. Про це під час брифінгу заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій.

За його словами, авіація Держприкордонслужби з залученням приватних літаків авіакомпанії, яка взаємодіє з прикордонниками, обстежила 310 км українсько-російського кордону та 315 км українсько-білоруського кордону.

«Ці попереджувальні заходи здійснюються для того, аби побачити де і яка кількість підрозділів російської армії перебуває на кордоні з Україною, а також вивчити, наскільки небезпечним може бути напрямок українсько-білоруського кордону», - зазначив Секретар РНБО.

Він також поінформував, що нещодавно прикордонники зафіксували декілька порушень повітряного простору України двома російськими вертольотами Мі-8 та одним вертольотом Мі-24.

«Органи влади України дали попередження, що при повторному перетині кордону будуть завдаватися авіаудари по таких повітряних об'єктах», - наголосив Андрій Парубій.