РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Андрій Парубій: Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зупинити інформаційну атаку з боку РФ

Інформаційна війна є ключовою в гібридній війні, і те, що світ підтримує Україну, є одним з позитивних результатів інформаційної позиції України. Про це під час ефіру програми «Свобода слова» повідомив Секретар РНБО Андрій Парубій.

«Ми докладаємо всіх зусиль, щоб зупинити інформаційну атаку з боку РФ. Але у нас є величезна зброя - правда», - підкреслив Андрій Парубій.

Він також навів приклад хибної риторики керівництва Російської Федерації щодо України. «В риториці Путіна ми маємо дешифрування з роману Оруела «1984», де все навпаки: коли Путін говорить про мир - починаються ще активніші бойові дії, коли він говорить про гуманітарну допомогу - ми бачимо, як ідуть військові каравани на підтримку бойовиків, коли він говорить про захист українців - ми бачимо ще більше смертей», - зазначив Секретар РНБО.

Водночас, на думку Андрія Парубія, зважаючи на те, що сьогодні світ на боці України, зважаючи на резолюцію ОБСЄ, пропаганда, яку веде Росія проти України, не знаходить підтримки в країнах Заходу. «В нас є успіхи. І те, що світ за нами - є одним з результатів інформаційної і роз'яснювальної позиції України у цій визвольній боротьбі», - підсумував Андрій Парубій.