РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Андрій Парубій: Найголовніше завдання зараз – захистити мирних жителів Сходу України

Українські військові є миротворцями, які несуть мир до Луганської і Донецької областей. І сьогоднішнє головне завдання української влади - захистити мирних жителів Східної України. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій в ефірі програми «Свобода слова».

За його словами, кожного дня дедалі більше мешканців міст Донеччини і Луганщини - тієї частини, де є бойовики, - виходять на акції протесту і вимагають, щоб російські бойовики пішли з їхніх міст. «Я нещодавно був на Луганщині, коли звільнили місто Щастя, і бачив, як люди дякували військовослужбовцям, зокрема, батальйону «Айдар», за те, що вони відновили інфраструктуру і навіть звичайне харчування», - додав Андрій Парубій.

«Сьогодні українські військові виступають в тих містах миротворцями. Вони, звільняючи міста, повертають в них мир, благополуччя і елементарний соціальний захист для людей. І це є найперше завдання Української держави - захистити тих мирних жителів, які живуть там. І це є справжня пропаганда не словами, а діями», - заявив Секретар РНБО.

Він також повідомив, що для уряду становить величезну проблему забезпечувати соціальні виплати в Луганську і Донецьку. «Але незважаючи на те, що бойовики нападають на банки та інкасаторські машини, українська держава робить все можливе, щоб забезпечити виплату пенсій і заробітних плат», - підкреслив він.