РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Відбувся візит Секретаря РНБО Андрія Парубія до штаб-квартири НАТО в Брюсселі

19 травня в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі делегація України на чолі із Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Андрієм Парубієм взяла участь у засіданні Спільної робочої групи Україна-НАТО з питань воєнної реформи (СРГ ВР) високого рівня.

Захід проходив під головуванням заступника Генерального секретаря НАТО Александра Вершбоу.

У ході засідання глава української делегації Андрій Парубій повідомив про внутрішню та зовнішню безпекову ситуацію України, окреслив проблемні питання у сфері національної безпеки і оборони та завдання щодо їх вирішення, а також напрями інтенсифікації співробітництва України з НАТО під час розв'язання кризової ситуації та на подальшу перспективу.

Він підтвердив налаштованість нового Уряду України на демократичний розвиток держави та зазначив, що одним з ключових завдань на сьогодні є проведення виборів Президента України 25 травня цього року.  

Представники країн-членів НАТО повідомили про готовність направити радників у спільно визначених сферах, які надаватимуть консультативно-дорадчу допомогу Міноборони та іншим структурам сектору безпеки і оборони в ході їх реформування відповідно до сучасних стандартів.

Також під час перебування у штаб-квартирі НАТО Андрій Парубій провів робочу зустріч з заступником генерального секретаря НАТО Александром Вершбоу. Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в нашій державі, її вплив на розвиток європейської та регіональної безпеки, а також обмінялись думками щодо напрямів подальшої співпраці у сфері безпеки і оборони.

За підсумками візиту Андрій Парубій повідомив, що військово-технічна допомога нелетального характеру від окремих держав-членів НАТО вже знаходиться на кордоні з Україною та має надійти найближчими днями.

Крім того, він підкреслив, що найкращі експерти НАТО готові надати Україні консультативну підтримку у питаннях реформування сектору безпеки і оборони України.

Також Секретар РНБО висловив подяку представникам НАТО за тверду підтримку з боку держав-членів Альянсу щодо територіальної цілісності України, а також усвідомлення необхідності посилення тиску на РФ.