РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України Андрій Парубій провів зустріч з Сенатором США Бобом Коркером

 23 квітня Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій зустрівся з сенатором Сполучених Штатів Америки, співголовою Комітету у закордонних справах Сенату США Бобом Коркером.

Андрій Парубій та Боб Коркер обговорили ситуацію на Сході України та засудили тактику Російської Федерації - використання цивільного населення як «живого щита». Під час зустрічі також обговорили питання щодо надання експертної та ресурсної допомоги у процесі реформування сектору національної безпеки, зокрема, сенатор Боб Коркер схвально підтримав створення Національної Гвардії в Україні.

«Ми вдячні особисто Сенатору за співавторство законопроекту під назвою «Акт суверенітету, цілісності, демократії та економічної стабільності України у 2014 році». Ми уважно слідкували за обговореннями даного документу та вітаємо рішення Сенату США щодо ухвалення об'єднаного законопроекту», - сказав Секретар РНБО Андрій Парубій.

«Україна зацікавлена у якнайшвидшому отриманні статусу пріоритетного союзника Сполучених штатів Америки, що не є членом Північноатлантичного Альянсу, який може бути проголошений США в односторонньому порядку. Такий крок став би логічним продовженням виконання зобов'язань США, взятих у рамках Будапештського меморандуму від 1994 року», - заявив Секретар РНБО.