РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: На півночі Донецької області розпочалася антитерористична операція

Сьогодні вранці на півночі Донецької області розпочалася антитерористична операція. Про це повідомив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, відкриваючи пленарне засідання Верховної Ради.

Плани Російської Федерації, зазначив він, «були і залишаються брутальними» - «вони працюють над тим, щоб палав весь Південь і Схід України» «Те, що сьогодні більшість цих регіонів залишаються стабільними, демонструють приклад на підтримку нашої держави і державності, - у тому числі, заслуга і влади, і багатьох депутатів, які зараз знаходяться в проблемних регіонах», - наголосив керівник Парламенту.

Олександр Турчинов зазначив, що Донбасу, безумовно, «загрожує сьогодні колосальна небезпека». «Але крім російського спецназу і терористів, там є сотні тисяч обдурених російською пропагандою громадян України, а поруч з ними - сотні тисяч ні у чому не винних українців, і саме тому проводити будь-які антитерористичні заходи треба виважено і відповідально, і мета цих заходів - захист людей», - підкреслив він.

В.о. Президента України поінформував, що сьогодні вранці на півночі Донецької області розпочалася антитерористична операція, заявивши, що вона проводитиметься «поетапно, відповідально і виважено». «Мета цих дій - захистити громадян України, зупинити терор, злочинність, спроби розірвати на шматки нашу країну», - наголосив він.

При цьому Голова Верховної Ради звернувся до всіх, хто хоче проявити героїзм і захищати Україну, із закликом поповнювати лави правоохоронних органів, Національної гвардії, Збройних Сил України. «А бити вікна у Верховній Раді - не героїзм, а злочин проти власної держави», - додав він.

О.Турчинов також зазначив, що можна змінити керівництво Верховної Ради і Кабінету Міністрів, але від цього економічна ситуація не покращиться. «Потрібна консолідація всієї країни, припинення істерики, потрібні єдність, впевненість і координація дій. Переконаний: спокійно, впевнено ми разом наведемо лад у нашій країні і переможемо», - зазначив він.