РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Олександр Турчинов: В Україні відсутні будь-які передумови для федералізації

В Україні відсутні будь-які передумови для федералізації. Про це заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України, Голова РНБОУ Олександр Турчинов у понеділок, спілкуючись з журналістами.

«Сьогодні в Україні немає жодних передумов для її федералізації, - зазначив він. - Україна - унітарна держава, і ми проводимо політику щодо посилення самостійності, відповідальності наших регіонів, у першу чергу, економічної».

«Регіони повинні бути сильними, мають самостійно визначати свою перспективу, як це відбувається в багатьох цивілізованих країнах Європи. Таким шляхом ми будемо йти», - заявив Голова Верховної Ради.

За його словами, громадяни України, її влада самі визначатимуть своє майбутнє. «Це головна позиція, яка була захищена на Майдані. Саме українські люди будуть визначати формат нової Конституції і формат устрою країни», - заявив Олександр Турчинов, додавши, що «пан Лавров, Путін, Медведєв можуть пропонувати будь-які проекти для Російської Федерації».

«Керівництво Російської Федерації має перейматися проблемами саме Російської Федерації, а не проблемами України», - зауважив в.о. Президента України.

Олександр Турчинов сьогодні відвідав учбовий центр Національної гвардії України у с. Нові Петрівці.