РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України наголошує на тому, що Україна перебуває перед загрозою масштабного вторгнення на її територію

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій заявив про те, що Україна перебуває перед загрозою повномасштабного вторгнення на її територію.

Сьогодні на брифінгу А. Парубій повідомив про те, що на кордоні з Україною перебуває «угрупування Збройних сил Російської Федерації, включаючи резерви. Це угрупування налічує понад 80 тисяч особового складу, близько 270 танків, 180 бойових броньованих машин, 380 артсистем, 18 реактивних систем залпового вогню, а також до 140 бойових літаків,  90 ударних вертольотів та 19 бойових кораблів і катерів».

«З них з Північного Поліського напрямку - до двох угрупувань загальною чисельністю до 8 тисяч особового складу, до 170 танків, до 520 бойових броньованих машин, до 120 артсистем, до 40 літаків і до 20 вертольотів. Це угрупування перебуває у безпосередній близькості до українського кордону і фактично за кілька годин переїзду до столиці України Києва», - сказав А. Парубій.

Подібні угрупування, зауважив він, «знаходяться зі Східного Слобожанського напрямку, Південного Донецького, Запорізького напрямку, на території Краснодарського краю, а також на території Придністров`я».

Секретар РНБО України наголосив на тому, що Збройні сили України приведено у повну бойову готовність, вони проводять планові навчання. «Частина з них передислокована у місця проведення навчань, там, де вони найбільш швидко й оперативно можуть відповісти на ті виклики, які сьогодні стоять перед Україною», - сказав він.

Відповідаючи на запитання журналістів, А. Парубій зазначив, що сьогодні «наші збройні підрозділи розташовуються таким чином, щоб ми змогли відбити атаки з будь-якого напрямку».