РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України сподівається, що найближчими днями буде знайдений спосіб для вирішення ситуації у Криму

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Парубій сподівається, що найближчими днями буде знайдений спосіб для вирішення ситуації у Криму за столом переговорів.

5 березня під час брифінгу А. Парубій нагадав, що сьогодні у Криму вже перебуває місія ОБСЄ, яка моніторить ситуацію. "Я сподіваюся, що у найближчі дні буде знайдений спосіб для переговорів і вирішення ситуації у Криму за столом переговорів, щоб ми зупинили спільно можливість перерощення подій у Криму в широкомасштабний конфлікт", - сказав секретар РНБО України.

Він зауважив, що цей конфлікт може охопити не лише територію Криму, і не лише територію України, а й набагато більшу територію.

"Наша спільна відповідальність, щоб цього не допустити. Це відповідальність України, держав-гарантів суверенітету і територіальної цілісності України згідно меморандуму - Сполучені Штати Америки, Велика Британія. І це відповідальність усіх тих, хто хоче, щоб ситуація у Криму була вирішена без збройного конфлікту", - сказав А. Парубій.