РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Секретар РНБО України: Головний висновок з останньої прес-конференції президента Росії - Україна має посилювати свої Збройні сили

Влада Росії не вийшла на переговори з Україною щодо врегулювання міждержавного конфлікту. Про це сьогодні на прес-конференції заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України. "На сьогодні формальних переговорів між українським керівництвом і керівництвом Росії немає", - повідомив Андрій Парубій.

Крім того, Секретар РНБО України вважає, що головним висновком з вчорашньої прес-конференції Президента Росії Володимира Путіна є посилення Збройних сил України.

"Я зробив висновок, який може зробити будь-яка здорова людина. Повинні бути повністю реформовані українські правоохоронні органи, має бути здійснена глибока реформа української армії, враховуючи те, що багато агентів впливу іншої держави були імпорторовані в наші правоохоронні органи", - сказав Парубій.

Також Секретар РНБО України назвав пропагандою інформацію офіційних представників Росії, в тому числі й Президента, про те, що в Криму українським Збройним силам протистоять місцеві «загони самооборони».

"Лише прикриття здійснювалося так званими «загонами самооборони». Більшість активних дій проводилась спецназом, російськими військовослужбовцями. Це - пропагандистський хід для західних країн. Для нас питання так не стоїть . В Криму є російські військові, і вони стоять біля наших частин", - сказав секретар РНБО.

Також він додав, що на сьогодні, коли в Криму перебуває місія ОБСЄ, російська сторона намагається відвести на бази переодягнених під «самооборонівців» російських вояків для того, щоб експерти ОБСЄ не змогли їх побачити у Криму.

Крім того, Парубій додав, що росіяни хочуть показати, що на півострові перебуває лише Чорноморський флот Російської Федерації.