РНБОУ Рада національної безпеки і оборони України

Заступник Секретаря РНБОУ В. Сюмар: Д. Березовського відсторонено від посади командувача ВМС України

Екс-командувача Військово-Морськими Силами України Дениса Березовського відсторонено від посади ще сьогодні зранку, проти нього порушено кримінальну справу за зраду.

Про це на брифінгу для преси повідомила заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Вікторія Сюмар.

За її словами, адмірала Д. Березовського було відсторонено від посади командувача ВМС України за нездатність керувати Військово-Морськими Силами в екстремальних умовах.

«Він в умовах блокади російськими військовими центрального штабу відмовився чинити опір і таки справді склав зброю», - наголосила В. Сюмар.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти Д. Березовського за статтею 111 «Державна зрада». Виконувач обов'язки президента Олександр Турчинов виніс догану міністру оборони України Ігорю Тенюху та звільнив Дениса Березовського.

Заступник Секретаря РНБО України підкреслила, що офіцери ВМС України відмовилися виконувати накази Д. Березовського. Відтак, міністром оборони України обов'язки командувача ВМС України було покладено на контр-адмірала Сергія Гайдука.

«Військово-Морські Сили Збройних Сил України, за нашою інформацією, повністю підпорядковуються Міністерству оборони України й виконують всі його накази», - наголосила В. Сюмар.