Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.08.2021, 14:56

О. Данілов: Указ Президента України, яким уведено в дію рішення РНБО на підтримку децентралізації, є фундаментальним у взаєминах центральної та місцевої влади

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у п’ятницю провів нараду щодо виконання завдань, визначених рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 15 квітня 2021 року «Про заходи державної регіональної політики на підтримку децентралізації влади», уведеним у дію Указом Президента України від 29 квітня 2021 року № 180.

У нараді взяли участь керівники центральних органів виконавчої влади, відповідальних за виконання завдань, визначених цим рішенням РНБО України.

О. Данілов акцентував на необхідності виконання завдань в установлені строки. «Виконання Указу № 180 є питанням національної безпеки, й усі інституції повинні почати злагоджено працювати на державу», - сказав він.

«Цей Указ є фундаментальним для розбудови системи взаємодії центральної та місцевої влади», - наголосив Секретар РНБО України.

У цьому контексті О. Данілов підкреслив, що завданням влади є надання громадянам максимально відкритої і повної інформації про фінансово-економічний потенціал кожної громади. «Указ спрямований на створення максимально чітких і прозорих умов функціонування місцевих громад в Україні, які сьогодні отримали колосальні повноваження, а відповідно, і рівень відповідальності», - додав він.

Секретар РНБО України звернув особливу увагу на важливість прискорення роботи зі створення інформаційно-аналітичної системи моніторингу статистичних та адміністративних показників територіальних громад; термінового вирішення питань щодо юридичних аспектів оформлення земель, розташованих на територіях відповідних громад; вжиття заходів до створення Державного адресного реєстру як набору базових даних національної інфраструктури геопросторових даних тощо.

«Земля місцевих громад – це один з основних активів, раціональне використання якого дає можливості перспективного розвитку і реалізації важливих соціально-економічних проектів», - наголосив він.

О. Данілов також звернув увагу Міністерства юстиції України на необхідності опрацювати питання нормативно-правового регулювання відповідальності суб’єктів господарювання щодо неподання передбаченої законодавством звітності.

Наступна нарада з цього питання призначена на 20 серпня 2021 року.