Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату16.03.2021, 17:29

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з представниками ОБСЄ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Послом, Спеціальним представником чинного голови ОБСЄ з питань Придністровського врегулювання Томасом Майер-Хартінгом та головою місії ОБСЄ в Молдові Клаусом Нойкірхом.

OSCE.jpg

Під час зустрічі сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в регіоні, зокрема, в контексті Придністровського конфлікту та посилення російського впливу на процеси в сусідній Білорусі.

Секретар РНБО України наголосив, що ситуація в регіоні вже понад 20 років «є вкрай складною, особливо з огляду на російський фактор». «Росія ніколи не займалася мирним врегулюванням», - зазначив він, наголосивши на «прагненні РФ до постійної ескалації».

Придністровський конфлікт, зазначив він, залишається викликом не лише для Молдови та України, а й для всієї демократичної Європи, «проти якої РФ також веде потужну інформаційну війну».

OSCE_1.jpg

Він також повідомив, що рішенням РНБО від 26 лютого 2021 року «Про невідкладні заходи щодо протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства», уведеним в дію Указом Президента України Володимира Зеленського від 4 березня ц.р. № 85, урядові доручено розробити законопроект, яким буде врегульовано питання подвійного громадянства.

Своєю чергою, Т. Майер-Хартінг зазначив, що Україна внесла суттєвий внесок у процес розв’язання конфлікту в Придністров’ї мирним шляхом.