Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.05.2020, 11:55

Секретар РНБО України О. Данілов презентував концепцію формування та реалізації військово-промислової політики в рамках виконання рішення РНБО України

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів нараду щодо актуальних питань розвитку оборонно-промислового комплексу.

У нараді взяли участь заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді, заступник Керівника Офісу Президента України Роман Машовець, голова парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

Секретар РНБО України акцентував, що зміни організації роботи оборонно-промислового комплексу (ОПК) здійснюватимуться згідно з рішенням РНБО України від 18.02.2020 «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки», уведеного в дію Указом Президента України від 27 лютого 2020 року № 59.

У цьому контексті О. Данілов презентував учасникам наради спільну позицію РНБО України та Офісу Президента України щодо процесу реформування ОПК та розробки відповідних довгострокових та середньострокових документів оборонного планування – «Шляхи оптимізації управлінських функцій у рамках формування та реалізації військово-промислової політики».

При цьому О. Данілов зазначив, що ця реформа має стати наймасштабнішою за останні десять років.

На думку Секретаря РНБО України, кардинальна зміна підходів до управління ОПК має розв’язати насамперед проблему недостатнього рівня координації суб’єктів військово-промислової політики, зокрема, відсутності профільного координуючого органу, та запровадити системний підхід до розвитку цієї сфери.

За словами О. Данілова, на першому етапі реформування буде створено профільне міністерство, яке відповідатиме за формування і забезпечення реалізації державної військово-промислової політики, та запроваджено посаду віце-прем’єр-міністра - міністра розвитку стратегічних технологій та інновацій, до повноважень якого буде віднесено питання реформування ОПК та розвитку космічної галузі.

На другому етапі вирішуватимуться питання щодо організаційно-правової форми роботи підприємств, що входять до складу ДК «Укроборонпром».

Секретар РНБО України наголосив, що підприємства ОПК мають насамперед сконцентруватися на забезпеченні армії сучасними високотехнологічним озброєнням та технікою, що дозволить ефективно реагувати на сучасні виклики.